MFA

Genel Bakış;

Çok faktörlü kimlik doğrulama (MFA), kullanıcıların yalnızca bir paroladan daha fazla bilgi girmesini gerektiren, hesapta çok adımlı oturum açma sürecidir.
Örneğin; kullanıcılardan parolanın yanı sıra e-posta adreslerine gönderilen bir kodu girmeleri, gizli bir soruyu yanıtlamaları ya da parmak izlerini taratmaları istenebilir. İkinci bir doğrulama yöntemi, bir sistem parolası ele geçirildiği takdirde yetkisiz hesap erişimini önlemeye yardımcı olabilir.

Çok Faktörlü Kimlik Doğrulama (MFA) Neden Gereklidir?
Günümüz dünyasında dijital güvenlik önemlidir. Çünkü: hem işletmeler hem de kullanıcılar hassas bilgileri çevrimiçi olarak depolarlar. Herkes çevrimiçi hesaplar kullanarak internet üzerinde depolanan uygulamalar, servisler ve veriler ile etkileşime geçer. Bu bilgilerin bir ihlali veya kötüye kullanımı finansal hırsızlık, işletmede kesinti ve gizlilik kaybı gibi ciddi gerçek dünya sonuçlarına neden olabilir.
Şifreler dijital varlıkları korur fakat tek kelimeyle yetersizlerdir. Uzman siber suçlular aktif olarak şifreleri çözmeye çalışırlar. Bir parola çözüldüğünde parolayı yeniden kullanmış olabileceğiniz birden çok hesaba erişim elde edilebilir. Çok faktörlü kimlik doğrulama, şifreniz çalınsa bile yetkisiz kullanıcıların bu hesaplara erişimini engelleme için ekstra bir güvenlik katmanı olarak işlev görür. İşletmeler çok faktörlü kimlik doğrulamayı kullanıcı kimliklerini doğrulamak ve yetkili kullanıcılara uygun ve hızlı erişim sağlamak için kullanır.

Çok Faktörlü Kimlik Doğrulama (MFA) Nasıl Çalışır?

MFA, ek doğrulama bilgileri (faktörler) gerektirerek çalışır. Kullanıcıların karşılaştığı en yaygın MFA faktörlerinden biri tek seferlik parolalardır (OTP). OTP’ler, genellikle e-posta, SMS veya bir tür mobil uygulama yoluyla aldığınız 4-8 haneli kodlardır. OTP’lerde, periyodik olarak veya her kimlik doğrulama isteği gönderildiğinde yeni bir kod oluşturulur. Kod, kullanıcıya ilk kaydolduklarında atanan bir çekirdek değere ve basitçe artırılan bir sayaç veya bir zaman değeri olabilecek diğer bazı faktörlere dayalı olarak oluşturulur.

Optimitas MFA ile Kolaylaştırılmış ve Güvenli Erişim!
Dışarıda beliren bu kadar çok dijital güvenlik tehdidiyle, birçok kuruluş gelişmiş güvenliğe ihtiyaçları olduğunu biliyor, ancak nereden başlayacaklarını bilmiyor. Optimitas MFA ile, güvenlik duruşunuzu büyük ölçüde artıran kusursuz bir son kullanıcı deneyimini geliştirirken uygulamalara, cihazlara, ağlara ve diğer kaynaklara kullanıcı erişimini güvence altına alabilirsiniz.

• Esnek Kimlik Doğrulama
Kullanıcılarınızın nerede çalıştıklarından veya hangi sistemlere erişmeleri gerektiğinden bağımsız olarak MFA’yı kolayca uygulayın. Ücretsiz, yerel kimlik doğrulayıcı uygulamamız olan OptiCloud ile kullanın veya kendi sağlayıcınızı entegre edin ve kaynaklara güvenli erişim sağlamak için itme tabanlı, zamana dayalı tek seferlik parolalar (TOTP), donanım anahtarları, biyometrik, sertifikalar veya diğer yöntemler arasından seçim yapın.
• Bağlamsal Erişim
Güvenlik ve sorunsuz erişim arasında sıkı bir denge vardır. MFA uygulamasını duruma veya iş gereksinimlerine göre dinamik olarak ayarlayan bağlamsal ve risk tabanlı erişim ilkeleriyle erişim güvenliğinizi yükseltin.
• Kolay Kayıt
MFA’yı OptiCloud Admin Portal’da etkinleştirerek hızlı ve kolay bir şekilde uygulayın. Kullanıcı dostu kendi kendine kayıt, kullanıcıları çok faktörlü kimlik doğrulama çözümünüze hızlı bir şekilde hazırlamanıza olanak tanır ve kullanıcıların kendi cihazlarını kaydetmelerine ve kaydetmelerine olanak tanır.